Tuşba Ziraat Odası > Haberler > Köprüler mahallesi saha çalışmalarımız...

Köprüler mahallesi saha çalışmalarımız...

Tuşba Ziraat Odasının Tarım danışmanları 2017-2018 döneminde saha çalışmalarında yaptığı ziyaretlerde toplamda 50’ye yakın köy ziyaretlerinde bulundu. Çiftçilere hem teorik hemde teknik anlamda üretimin her safhasında çiftçilerimizi yalnız bırakmıyarak Odamızca ücretsiz Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Yapılan bu ziyaretlerde Çiftçilere; Toprak hazırlığı ,ekim ,gübreleme ,yabancı otlarla mücadele,ilaçlama,sulama,bahçe bakımı,makine bakım ve onarımda olmak üzere üretimin her safhasında bilgilendirmede bulunduklarını ifade edenTuşba Ziraat odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, “Oda danışmanlarımız, mühendislerimiz bağda, bahçede, tarlada çiftçilerimizin sorunlarını dinlediler. Tarla, bağ ve bahçeler gezildi. Eksikler ve yapılması gerekenler konusunda çiftçiler bilgilendirildi. Oda danışmanlarımız, ziraat mühendislerimiz çiftçilerin ekim, gübreleme ve sulama konusunda doğru bildiği yanlışları tespit edip çiftçilere doğru bilgilendirme yaptı.” dedi
Yapılan bu Hizmetler kapsamında Tarım Sigortaları hakkında Çiftçinin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Tuşba Ziraat Odası Başkanı ÖZGÖKÇE, “Bu tür toplantılarda; karşılıklı fikir alışverişleri sayesinde sahada karşılaşılan sorunların çözümünde önemli aşamalar kaydedilmektedir. Bölgede zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçimizi daima güçlü kılmak, emeklerinin karşılık bulmasını sağlamak ve herhangi bir afet durumunda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için sigortacılık faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Dedi
Van’ın Edremit İlçesine bağlı Köprüler mahallesinde sahada yaptığımız çalışmalar sırasında Çiftçimizin arızalanan tarım aletleri tarım danışmanımız tarafından onarılarak çiftçilerimiz yaptığımız bu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.