Tuşba Ziraat Odası > Haberler > Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan ÖZGÖKÇE, Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan KAYA,Yönetim Kurulu Muhasip üye Alpaslan KIRAN ve Odamız tarım danışmanı Emre HAKVERİR ile Sarımemet Barajında incelemelerde bulundular.

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan ÖZGÖKÇE İlimizde 2021 yılının (Kasım –Nisan) son altı aylık Meteorolojik verilerine bakıldığından orta şiddette kuraklık olduğu görülmektedir. Kış aylarında bu yıl da yeteri kadar kar yağışları da olmadı.

İlimizde bulunan Karasu sulama barajında su seviyeleri geçen yıllara oranla çok düşük seviyelerde kalmıştır.

Sarı Memet barajında 2020 yılının nisan ayı su seviyesi % 46 iken , 2021 yılının 23Mayıs 2021 tarihi itibarıyla %13,68 seviyesinde bulunmaktadır dedi.
Başkan ÖZGÖKÇE çiftçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.