Tuşba Ziraat Odası > Haberler > TUŞBA ZİRAAT ODASI EDREMİT İLÇESİNDE İNCELEMELERE DEVAM EDİYOR…

TUŞBA ZİRAAT ODASI EDREMİT İLÇESİNDE İNCELEMELERE DEVAM EDİYOR…

Tuşba Ziraat Odası Uzman Tarım Danışmanlarımız Edremit ilçemize bağlı Köşk,Çiçekli,Andaç,Engilsu,Köprüler,Akın,Doğanlar,Elmalık,Yeni Cami ve Edremit merkez mahallelerinde arazi çalışmalarına devam etti.

BÖLGEMİZDEKİ KURAKLIK RAPORLANIYOR.

Tuşba Ziraat Odasının yaptığı saha çalışmalarında, muhtarlarla yapılan görüşmeler ve çiftçilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda ilimizde yaklaşık olarak %50-%60 arasında hububata ve yem bitkilerinde bir kuraklık yaşanmaktadır. İlimizde 2021 yılının (Kasım –Mayıs) son yedi aylık Meteorolojik verilerine bakıldığından orta şiddette kuraklık olduğu görülmektedir. Kış aylarında bu yıl da yeteri kadar kar yağışları da olmadı.
Buğday ve arpada kardeşlenme zayıf bitki boyu kısa kalmıştır. Bitki boyu resimlerde de görüldüğü gibi A4 kağıdını geçememektedir. Biçerdöverlerle biçilmeyecek durumdadır. Buğday ve arpada başaklanma başlamış ve bundan sonrada yağış olsa bile faydası olmayacaktır.
Yem bitkilerinde ise yeni ekimlerde çimlenme oranı çok düşük kalmıştır. Kuru tarım yapılan alanlarda dekara verim düşecek, sulu tarım yapılan alanalar da barajlarda yeteri kadar su olamadığından ancak bir defa sulama yapılabilir buralarda verim kaybı yaşanacaktır. Şeker pancarı ekilen alanlarda da yeteri kadar sulama yapılamayacağından ürün kaybı yaşanacaktır. Pancardaki şeker oranı düşük kalacaktır.

ÇİFTÇİLERİMİZ DİTAP(DİJİTAL TARIM PAZARI) HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

Hem üretici hem tüketici hem de sektörün kazanması hedeflenen DİTAP ile, çiftçinin ürettiği ürünlerin, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler buluşturmayı hedefliyor dedi.

SAHADA HASTALIK VE ZARARLI KONTROLÜ TARIM DANIŞMANLARIMIZ TARAFINDAN TAKİP EDİLİYOR.

TARSİM(TARIM SİGORTASI) ÜRETİCİLERİMİZE ANLATILDI.

Tarım danışmanlarımız bölgede bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçileri Tarsim konusunda bilgilendiriyor.