Tarihçe

Kuruluşumuz: Van Ziraat Odası 2003 yılında çiftçilere hizmet etmek amacıyla kurulan ilk çiftçi temsilcisi odasıdır.12 yıl boyunca Van merkez ve köyleri çiftçilerine hizmet vermiştir. Bu zaman zarfında birçok proje ve hizmete imza atmıştır.

İlimizde modern tarım ve hayvancılığın yapılması için gerekli çalışmaları her zaman yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir.

İlk olarak 2006 yıllında Toprak Analiz laboratuarı açılmıştır. Laboratuvar Van ve çevre illere hizmet vermiştir.

Ardından Suni tohumlama laboratuarı açılarak; et ve süt verimi yüksek olan kültür ırkı hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla bir çok köyde suni tohumlama yaparak üreticileri teşvik görevini yapmıştır. Proje bitiminden sonra laboratuar makine ve ekipmanları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesine hibe edilmiştir.

Devamında Tarım ürünleri sigortalanması ile ilgili olarak projeler yapılmıştır. Doğal afetler karşısında üreticilerin mağdur olmaması için ürünlerinin sigortalanmasının gerekliliği amaçlanmıştır.

Son olarak ta kadın girişimciliği üzerine projeler yapılmıştır. Bu proje kapsamında 30 kadına 12 ay boyunca girişimcilik eğitimi verilmiştir.

İlimizin büyük şehir oluşuyla birlikte Van Ziraat Odası kapatılarak yerine 12/04/2014 tarihinde Tuşba Ziraat Odası kurulmuştur. Tuşba Ziraat Odası bu tarihten itibaren Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçeleri çiftçilerine hizmet vermektedir.