Tuşba Ziraat Odası > Haberler > Dünya Kadınlar Günü..

Dünya Kadınlar Günü..

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü…

-Tuşba Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan  ÖZGÖKÇE : “Tarımın yükünü de kadınlar çekiyor”

-“Tarımda çalışan 2,4 milyona yakın kadın, ev işlerinin yanı sıra tarımsal üretimin de merkezinde yer alıyor”

-“Tarımda üretimin yarıdan fazlasını karşılayan, günde 16-17 saat çalışan kadın çiftçilerimiz, tarımımızın da belkemiğidir”

-“Buna rağmen, tarımda çalışan kadınların yüzde 93,7’si sigorta kaydı olmadan, yüzde 79,2’si ise herhangi bir ücret almadan çalışmaktadır”

-“Kadın çiftçilerimizin koşullarını iyileştirmek, pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız”

-“Tarımda çalışan kadınların sosyal güvenlik primlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanmalıdır”

-“Çiftçilerimizin, 2018’de 25 olan prim ödeme gün sayısı, yeniden 2008’deki rakama 15 güne indirilmeli, çalıştıkları her yıl için 90 gün (4 yıla 1 yıl hesabıyla)

yıpranma payı ilave edilmelidir”

-“Tarımda çiftçimiz, özellikle de üstlendikleri fonksiyonlar dolayısıyla kadın çiftçilerimiz eğitilmeden verimlilik sağlanamaz”

Hasan ÖZGÖKÇE , kadın çiftçilerin sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini bildirerek, başta eli nasırlı kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.