Tuşba Ziraat Odası > Haberler > Tuşba Ziraat Odası’nda 8. Çiftçi toplantısı yapıldı.

Tuşba Ziraat Odası’nda 8. Çiftçi toplantısı yapıldı.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ÖZGÖKÇE, Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan KAYA Genel Sekreterimiz Tayfur KARTAL , Uzman Tarım danışmanları, Otluca mahallesi çiftçimiz Şükrü ŞAHAR, Faruk ŞAHAR, Alpaslan ŞAHAR, Bahadır ŞAHAR, Şükrü ŞAHAR, Volkan ŞAHAR, Süleyman ŞAHAR toplantıya katıldı.

Odamıza bağlı Tarım Danışmanları tarafından çiftçilere yönelik Sulama Eğitimi devam ediyor. Sulama da hangi ürüne ne kadar su vermemiz gerektiğini , sulamanın faydaları ve aşırı sulamanın zararları  Uzman Tarım danışmanları  tarafından çiftçilere detaylı bilgiler verildi.

Tarım Bakanlığının %50 sulama, KKYDP 14.ETAP Projeleri  TKDK hibeleri ve Ziraat Bankasının %0 faizsiz tasarruflu Sulama Kredisi ile ilgili destekleri  danışmanlar tarafından bilgiler verildi.

Başkan ÖZGÖKÇE ‘’Sulama kredileri ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü ile görüşeceğini söyledi.’’

Karasu Sulama Birliği Başkanı Nahsan KAYA ‘’Basınçlı Sulama sistemlerini tercih eden çiftçilerin sulama bedellerinde %25 indirime gideceklerini Ana kanallar ve Yan Kanalların temizliğinin bizim sorumluluğumuzda, yavru kanalların temizliğinin ise çiftçiye ait olduğunu ve Beyan esaslarında sulanmayan tarlaların Eylül ayının ilk haftasında itiraz ederek sulama bedellerinin düzenlenmesini talep edebilirler dedi.’’

Bölgemiz çiftçileri sulama kredilerini kullanarak verimlerini arttırmak istediklerini dile getirdi

Çiftçilerin memnuniyetleri  şu yönde;  Biçer Döver fiyatlarında fiyatın zamanında belirlenmesi üretimlerinde  avantaj sağlamakta ve eğitimlerin zamanında olması çiftçileri tam bilgilendirdikleri için teşekkürlerini ilettiler.