Tuşba Ziraat Odası > Haberler > Tuşba Ziraat Odası’nda Çiftçiler bilgilendiriliyor.

Tuşba Ziraat Odası’nda Çiftçiler bilgilendiriliyor.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ÖZGÖKÇE,Genel Sekreterimiz Tayfur KARTAL , Uzman Tarım danışmanları, Göllü mahallesi çiftçimiz Enver KARCAN , Möhyettin KADAŞ,Edremit ilçesi Köprüler mahallesi çiftçilerimizden Süleyman ÖDEMİŞ, Davut ÖDEMİŞ,Alaattin BEŞAK  katıldı.

Odamıza bağlı Tarım Danışmanları tarafından çiftçilere yönelik Sulama Eğitimi devam ediyor. Sulama da dikkat etmemiz gereken etkenleri Uzman Tarım danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşegül BİTİKTAŞ ve Uzman Tarım danışmanları  tarafından çiftçilere detaylı bilgiler verdi.

Tarım Bakanlığının %50 sulama, KKYDP 14.ETAP Projeleri  TKDK hibeleri ve Ziraat Bankasının %0 faizsiz tasarruflu Sulama Kredisi ile ilgili destekleri ve  Yonca yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilere Uzman Tarım danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Emre HAKVERİR tarafından yoncanın toprak hazırlığı , ekimi, gübrelemesi, sulama ve bakım işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Soru Cevap şeklinde devam eden eğitimlere katılan çiftçilerimiz memnuniyet duyduklarını dile getirdi.